piątek, 29 maja 2015

Pasta z awokado!

UWAGA!!! Od stycznia 2016 blog Mój Miły Czas jest dostępny w nowej wersji na www.mojmilyczas.pl - ZAPRASZAM :)

 Najlepsze awokado to dojrzałe awokado, miękkie, już nie tak ślicznie zielone, ale najlepsze!

Biorę takie awokado, rozcinam wzdłuż i wydłubuję pestkę.

Ogólnie pestkę można posadzić, często kiełkuje :)

Miąższ, miękki, zielony, choć szybko zmieniający kolor wykładam na talerz.
Dodaję oliwę z oliwek, sól ziołową (własnej produkcji) i pieprz - dużo pieprzu, bo lubię pieprz.

Ugniatam wszystko widelcem bez żadnego wysiłku.

Nakładam na kromkę chleba.

Ozdabiam koperkiem.

I zajadam się pyszną pastą z awokado gotową w 5 minut!

Smacznego!





Pozdrawiam
E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz